Chunta Aragonesista davant les eleccions del 24 de maig al Matarranya

 

 

 

 

cha

 
Chunta Aragonesista davant les eleccions del 24 de maig al Matarranya
Posted on 17 març, 2015 by graciaz
cha
M’ha arribat a les mans un escrit de Chunta Aragonesista en el que reivindiquen, amb molta raó, l’esforç i dedicació d’aquest partit per la defensa de la identitat i del territori aragonesos en general i la cultura i llengües minoritàries d’Aragó en particular. Com conec que el que reivindiquen és la pura veritat per haver-hi participat, de una manera o d’una altra, en més d’un dels actes que relacionen, em permeto reproduir tot seguit una part important de l’esmentat escrit de la CHA:

“Com ja sabeu, el proper 24 de maig del 2015 es celebren eleccions municipals i autonòmiques. Chunta Aragonesista, malgrat la defensa que ha fet del nostre territori i de la seva identitat cultural i lingüística, té veritables problemes per tirar endavant candidatures municipals, que són les que ens donen força i presència als ajuntaments, comarques, diputacions i, en darrera instància, a les Corts d’Aragó. No cal dir que és en totes aquestes institucions on es prenen les decisions polítiques que afecten el dia a dia en matèria administrativa, social, educativa i cultural. Vull posar de manifest algunes de les iniciatives que, com a partit, hem dut a terme en els darrers anys perquè reflexioneu seriosament sobre el nostre treball respecte a aquests temes:

Subscripció i recollida de signatures del Manifest per l’Aragonès i el Català, Llengües d’Aragó, setembre de 2012
Iniciatives diverses a nivell de Parlament Europeu i institucions comunitàries dutes a terme pel nostre representant a Brussel·les, Miguel Martínez Tomey amb entrevistes, visites i preguntes al voltant del tractament i protecció de les Llengües minoritàries.
Recurs davant el Tribunal Constitucional de l’esperpèntica Llei de Llengües del PP-PAR presentat pel nostre diputat a les Corts Generals, Chesús Yuste, setembre de 2013 que legalitza el LAPAO i el LAPAPYP a la nostra comunitat.
Preguntes parlamentàries a les Corts Aragoneses plantejades pel nostre diputat, Gregorio Briz en relació a l’ensenyament del català (maig de 2013) i a altres temes com la sol·licitud d’informació sobre si el govern d’Aragó tenia prevista la celebració del 25 Aniversari de la mort de Desideri Lombarte (febrer de 2014).
Reunions amb la Junta Directiva d’ASCUMA i l’Institut d’Estudis del Baix Cinca al juny i juliol de 2013 a la seu del parlament aragonès per intercanviar informació, recollir inquietuds i donar a conèixer la nostra tasca.
Com es por veure, CHA és i ha estat l’únic partit que s’ha trencat la cara pel català en aquesta comunitat, havent de suportar fins i tot episodis vergonyosos com l’actitud de FACAO a la xerrada informativa que sobre el tema de llengües que ens van boicotejar a La Codonyera. Aquest suport ens porta de vegades la pèrdua de vots en diferents parts d’Aragó on es confon idioma, català, amb pertinença a un territori, Catalunya. I per contra, aquest suport no el guanyem després al nostre territori.”
Demanen gent que encapçali o acompanyi llistes a la Comarca del Matarranya, perquè porten diverses legislatures encallats. Volen recollir també el vots autonòmics de les poblacions del Matarranya. A les eleccions del 2011 tan sols els van faltar 2 vots per entrar al Consell Comarcal i uns 400 per obtenir un diputat autonòmic per Terol.
Encoratjo a les persones del Matarranya i voltant per a que participin en el projecte d’aquesta formació política progressista, neta de corrupció, que tant s’ha distingit en la defensa de la nostra cultura i la nostra llengua. Seria trist que formacions polítiques recents, producte exclusiu dels platós televisius, sense cap experiència i amb una idea centralista de l’Estat espanyol, s’emportessin vots dels matarranyencs que estimen de debò el seu territori i la seua pròpia llengua i cultura.

Related
Sobre l’Any Desideri Lombarte: la CHA i altres
In “Llengua”
Al Constitucional una llei que inventa llengües
In “Notícies”
Reunió d’ASCUMA amb la Chunta Aragonesista
In “Articles La Franja”
Filed under: Articles La Franja, Política i Societat
« Assemblees d’ASCUMA
Una resposta
Chunta Aragonesista davant les eleccions del 24 de maig al Matarranya | Lo Finestró | La Franja, on 17 març, 2015 at 11:42 said:
[…] Chunta Aragonesista davant les eleccions del 24 de maig al Matarranya | Lo Finestró. […]
Respon
Deixa un comentari
Ni multilingüe ni unilingüe, Aragó trilingüe és ! ! !

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s