Tertulia literaria en Serret con Eugenia Tusquets

cartel-eugenia-tusquets-1-jpg

Dissabte 2 de març Tertulia literaria a llibreria Serret, amb Eugenia Tusquets, “Tú eres mi asesina” publicat per SUMA DE LETRAS!!!

 

“Tú eres mi asesina” és una novel·la molt introspectiva que segueix la vida dels seus dos personatges principals. Per una banda trobem la China, un noia de bona família, barcelonina, amb aspiracions i somnis, que s’enfronta contínuament amb els seus propis sentiments, mai esta contenta ni prou satisfeta, per no mencionar que les seves relacions sentimentals semblen avocades a l’absolut fracàs. D’altra banda tenim en Lucio, un noi mexicà que ha tingut una infantessa molt dura sota el domini del seu pare i que sent un profund respecte per la seva mare i la seva germana; però ell no té sort a la vida i acaba delinquint.

Després d’una ruptura sentimental, la pintora Regina Juncosa, “China”, es desplaça a Mèxic per assistir al casament del seu germà. El viatge la deixarà marcada per la impressió que li produeix el país i pel descobriment de la pintora Remedios Varo. Deu anys després la China tornarà a Mèxic i es veurà embolicada en una sèrie d’esdeveniments que acabaran convertint-la en víctima d’un segrest. Durant el seu captiveri, Lucio, el seu segrestador, i la pròpia China aniran establint gradualment una relació tan insòlita com intensa que arribarà fins a límits fins aleshores impensables per a cap dels dos.

L’argument es centra en com aquests dos personatges als que el lector coneixerà molt bé pàgina a pàgina es trobaran a Mèxic d’una manera brusca i abrupta. De la ma d’Eugenia Tusquets el lector fa un viatge a través d’un territori inusitat en què es barregen l’art, la memòria i les emocions. Mitjançant una profunda introspecció en la psique dels personatges, l’autora aconsegueix despullar-los per mostrar la seva veritable història.

No podem dir que la novel·la sigui molt dinàmica: comença amb un segrest, amb un tempo molt rítmic i captivador, però al capítol següent ha retrocedit més de quinze anys per presentar-nos de manera consecutiva un parell de capítols al voltant de la vida de cada un dels protagonistes, el que talla el ritme inicial i en presenta una dinàmica més pausada i a contratemps. Per això crec que encara que la novel·la sigui etiquetada sota el gènere negre jo en matisaria l’etiqueta: és més rica en profunditat espiritual i en narrativa intimista del que estem acostumats en el gènere negre.

“Tú eres mi asesina” és en realitat la historia de dos nàufrags de la vida que busquen desesperadament un futur més harmònic i sensat. Molt recomanable per als que volen descobrir els secrets dels altres i aprofundir en els personatges.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Tertulia literaria en Serret con Eugenia Tusquets

  1. A causa de la nieve, se ha pospuesto la tertulia al sábado 9 de marzo.

    Os esperamos.

  2. Estimat Ramón, Moltes gràcies per tota la difussió que dones dels actes que preparo a la llibreria cada cap de setmana. Te deixo l’enllaç de la noticia actualitzada perquè qui entre al teu blog ho tingue clar: http://www.serretllibres.com/autorsebrencs/articles/dissabte-9-de-marc-tertulia-literaria-a-llibreria-serret-amb-eugenia-tusquets-tu-eres-mi-a ABRAÇADESSSSSS!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s