En defensa del catalán que quieren matar en Aragón (I)

Lo finestró del Gràcia
RSS de les entrades | RSS dels comentaris

a
Entrades recents
Sinceritat
El Consell de Llengües rebutja per unanimitat l’avantprojecte de Llei de Llengües del PP-PAR
Els alcaldes de la Ribagorça aragonesa s’uneixen en contra de la denominació “aragonès oriental”
Buscar feina en “aragonès oriental”
Dudamel a Werner

Sinceritat
Posted on 6 juliol, 2012 by graciaz

(Artur Quintana m’ha enviat aquest article per a puiblicar-lo)

“He observat que del PP i del PAR em podrem dir moltes, i cap de bona: que són uns grans tergiversadors, que estan enderiats en destruir aquest patrimoni aragonès que són les llengües minoritzades, que sempre se’n pensen de més recargolades i absurdes sempre que vagen, sobretot, contra el català d’Aragó, i en general, etc. etc., però mai no podrem dir que no siguen sincers. La prova és que quan la votació de la Llei de Llengües van dir, clar i castellà, que la Llei només duraria sis mesos, just el temps que els faltava per a guanyar les eleccions. Quan tindrien el poder el primer que farien seria el genocidi del català —i de passada de l’aragonès, només que això ho van dir de forma més velada, quan declaraven que deformarien a favor del castellà la Llei de Llengües del PSOE tan paupèrrima. El genocidi del català el van proclamar en veu ben alta, especialment la diputada calandrina del PAR, María Herrero, que s’esgargamellava amb allò que a l’Aragó no es parla català, ni mai s’hi ha parlat ni s’hi parlarà. Tothom ho sabia el que farien, i, és clar que això els va ajudar molt en obtenir la victòria. “A por ellos [és a dir: a por natres]!”, publicaven, i molts van estar encantats de votar-los. Van fer el mateix que els nacionalsocialistes alemanys que ja abans de tenir el poder proclamaven que en tenir-lo procedirien al genocidi dels jueus. Naturalment molts per això mateix els van votar. I els nacionalsocialistes no van defraudar gens els votants. Com el duet Rudi-Serrat tampoc no ho farà. No cal encaparrar-s’hi.

I demà per celebrar-ho me’n vaig a Madrid per a dur-los la bona nova que aviat ja no se sentirà parlar català a l’Aragó, i per poc malament que ho facen els partits, a tota la Península i part de l’estranger.”
Like
One blogger likes this.

esmolet

Filed under: Articles La Franja Etiquetat: | artur, quintana, serrat
« El Consell de Llengües rebutja per unanimitat l’avantprojecte de Llei de Llengües del PP-PAR
2 Respostes

Sinceritat « Lo finestró del Gràcia – La Franja, on 6 juliol, 2012 at 8:52 said:

[…] Sinceritat « Lo finestró del Gràcia jul 6 Activisme, Aragonès, FACAO, Llei de llengües, Llengües a Aragó, Normalització del català, Vadillo TweetSinceritat « Lo finestró del Gràcia. […]
Respon
Juli Micolau, on 6 juliol, 2012 at 1:00 said:

També és cert que tota la bateria de mocions presentades als ajuntaments franjolins per part dels partits dretans en contra de la Llei de Llengües aprovada, in extremis, a l’últim minut de la tercera legislatura d’en Marcel·lí Iglesias, venia a ser el preàmbul del que farien, del que fan i del que continuaran fent, no siguem ingenus. Com dèia un amic i suposo que encara ho diu, natres, natros, naltros, nosaltres tenim la força de la raó i ells ténen la raó de la força, i davant d’eixa evidència l’únic que haurem de continuar fent és demostrar cada dia, a totes les hores dels anys, les nostres conviccions acadèmiques. Ara tenim una realitat ben diferent a la de fa 20 anys?, sí, per què el Consell Escolar, la Universitat de Saragossa, totes les universitats del món, l’IEC, l’Ajuntament de Saragossa, etc,etc,.. s’han posicionat clarament a favor nostre, això no es pot obviar, i tampoc es podran desentendre’s tan a la lleugera. Amén.
Respon

Deixa un comentari

Ni multilingüe ni unilingüe, Aragó trilingüe és ! ! !

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s