Un cartell ben curiós

Un cartell ben curiós

Posted on 3 Desembre, 2009 by graciaz
(Lo Finestró del Gracia, de José Miguel Gracia)

Al cartell de la “Feria del Libro Aragonés de Monzón” hi figuren una sèrie de personatges aragonesos que han destacat en els camps de la ciència, de les arts, de la literatura i, curiosament, en altres aspectes força diferents, al menys, dos d’ells. El lector pot fer-se la seua pròpia composició, i si més no, treure’n conclusions.

Allí hi són: Ramón J. Sender, novel·lista, assagista, autor teatral, etc; Luis Buñuel , el gran cineasta i calandino universal; Santiago Ramón y Cajal, Premio Novel de Fisiologia i Medicina; Joaquin Costa, el gran intel·lectual regeneracionista que digué, “Despensa, escuela y siete llaves al sepulcro del Cid”; don Francisco de Goya y Lucientes, què puc dir d’ell que no es conegui…; José Antonio Labordeta, cantautor, intel·lectual, parlamentari, entranyable! Tantmateix i en el centre del grup, repenjada sobre un canó, Agustina Raimunda María Zaragoza Domènech (Agustina de Aragón), nascuda a Barcelona; i a la dreta, més encara, a la ultradreta, hi és José María Julián Mariano Escrivà de Balaguer (Sant Josemaría Escrivá), satisfet per haver fet el camí cap a l’obra de Déu i perquè recentment té una carrer a Saragossa. Interessant, oi? Hi veieu alguna incongruència dins del conjunt?

Dins de la fira, sí hi haurà una veritable i comprovable incongruència: els acientífics que neguen el català, que no acaten la llei i la Constitució, al menys en tot allò que fa referència a les llengües pròpies d’Aragó, hi seran venent fum contaminant.

En honor a la veritat s’ha de dir que el cartell és trilingüe: un bon exemple a seguir.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s